Beter geregeld met goed werkplek beheer

Beter geregeld met goed werkplek beheer

9 november 2018 0 Door Erwin

Voor de meesten van ons net zoals ik zal gelden dat we het heel vanzelfsprekend vinden dat onze werkplek goed functioneert en dat we bij onze bestanden kunnen en de applicaties draaien die we nodig hebben voor ons werk. Toch is het helemaal niet zo vanzelfsprekend als je dit niet goed regelt. Dit kan behoorlijke consequenties hebben voor de productiviteit binnen je bedrijf. Kortom het werkplek beheer is belangrijk om bij stil te staan en een absolute randwoorden om met je bedrijf goed te draaien. Maar wat komt hier precies bij kijken en wie heb ik nodig voor een goed werkplek beheer? In dit blog vertel ik je er graag meer over.

Werkplek beheer zelf doen of uitbesteden?

De vraag waar je mee begint is altijd of je het werkplek beheer zelf kunt organiseren of dat het verstandiger is om het uit te besteden. Een aantal zaken moet je hiervoor meenemen in je overweging. Als eerste is het natuurlijk van belang om te inventariseren of je de expertise in huis hebt om dit te organiseren en te beheren. De ontwikkelingen in de IT gaan snel en voordat je het weet loop je achter. Daarnaast is het zo dat het wel heel kwetsbaar wordt als één of twee medewerkers deze expertise hebben. Dan wordt de continuïteit van het functioneren van je werkplekken wel heel spannen. Want wat als er één op vakantie is en de ander zijn of haar roostervrije dag heeft? Dan ontstaan er direct problemen. In die gevallen is uitbesteden veel slimmer om te doen. Je weet dan zekerder dat je IT van deze tijd is en vaak zit er een klantenservice bij de partij waar je uitbesteed die kunnen helpen als er problemen zijn met de werkplek. Je bent dan veel minder kwetsbaar en zekerder van een werkplek van deze tijd.

De online werkplek

Tegenwoordig is het nieuwe werken een veel besproken onderwerp. Het tijds- en plaatsonafhankelijk werken is veel belangrijker geworden de afgelopen jaren. Zeker het jonge talent stelt dit als eis aan een werkgeven. Als je gaat kijken naar werkplek beheer is dit dus belangrijk om in je overweging mee te nemen. Als je gaat uitbesteden is dit eigenlijk altijd goed geregeld. Zeker als je in de cloud werkt. Dit is een online omgeving. Dat betekent dat je je werkplek kunt benaderen op het moment dat je online bent. En zodoende kun je dus op iedere plek waar internet is je werk doen.