Duurzaamheid

Duurzaamheid

Bij Erwinsweblog.nl kan je blogs vinden met betrekking tot de meest uiteenlopende onderwerpen. Echter, sluiten alle onderwerpen wel aan bij onze waarden. Duurzaamheid staat bijvoorbeeld hoog in het vaandel. Het is natuurlijk makkelijk om te roepen dat je duurzaamheid belangrijk vind. Maar daar moet je ook naar handelen. Daarom delen we graag tips die je ook daadwerkelijk helpen om duurzamer te zijn in je dagelijks leven. Om je alvast een voorproefje te geven van de blogs die je hier kan aantreffen delen we een aantal handige tips die helpen om jouw woning een stukje duurzamer te maken.

 

Maak je woning slim

En wat houd dat dan precies in? Een slimme woning is gekoppeld aan het internet. Althans de apparaten in deze woning. Dankzij de ontwikkeling van the internet of things is mogelijk om apparaten slim te maken door een chip te implementeren. Met een chip ben jij in staat om je apparaten op afstand te besturen. En dat kan heel handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van de verwarming. Je bent de verwarming vast weleens vergeten uit te zetten. Oh oh dat ga je terugzien op de energierekening. Door je woning slim te maken heb je geen last meer van zulke ongelukjes. Je kunt via een app het functioneren van je verwarming helemaal naar wens instellen. Sterker nog via de app is het mogelijk om je verwarming zo duurzaam mogelijk in te zetten. En niet alleen je verwarming is slim te maken. Ook je verlichting kan je koppelen. Je complete energieverbruik is te optimaliseren met behulp the internet of things. Verbruik je energie zo efficiënt mogelijk, bespaar kosten en help mee aan een duurzamere wereld.

 

Maak afvalscheiden simpel

Je huishouden duurzamer maken kan ook al beginnen met een kleine stap in de goede richting. Een laagdrempelige oplossing is bijvoorbeeld het scheiden van afval. Dit klinkt heel simpel maar in de praktijk blijkt dit toch moeilijker dan je zou denken. Waarom? Nou omdat wij mensen nogal lui en gemakzuchtig kunnen zijn. Afval willen we zo snel mogelijk lozen en het liefst zonder al te veel moeite te hoeven doen. Maak het scheiden van afval daarom simpel voor jezelf en je medemens. Kies voor een afvalbak met met meerdere bakken onder één kap. Het scheiden van afval zal je geen moeite meer kosten. Plastic, papier en restafval kan je op dezelfde plek dumpen. Een simpele stap maar wel een stap in de goede richting.