Koken

Koken

Geen topic is te gek voor Erwinsweblog.nl zolang het interessant en nuttig is. Mijn blogs zijn divers en hebben alles met het dagelijks leven te maken. Een onderwerp als koken mag dan natuurlijk niet ontbreken. Dag in dag uit zal je weer aan de bak moeten om iets lekkers klaar te stomen. Heb jij geen masterchef in de familie dan zul je het zelf moet leren. Zoals ik al op de homepagina heb aangegeven is Erwinsweblog.nl er voor iedereen. Hier vind je altijd wel een blog die jou het leven makkelijker maakt. Om je alvast een voorproefje te geven van hoe divers mijn blogs zijn zal ik een aantal kooktips delen waar je vast wel iets aan zal hebben.

 

Fruiten

Je zal het vast wel eens hebben meegemaakt je denkt heerlijk te gaan eten. Het eten ruikt lekker op een afstandje. En als je van dichtbij gaat kijken ziet het er ook allemaal uit zoals je het in je hoofd had bedacht. Je hebt het geflikt! Die lekkere maaltijd die je een keer in je favoriete restaurant hebt gegeten lijk je nu zelf in elkaar weten te flansen. En dan neem je die eerste hap. Je wilt het niet toegeven maar het is eigenlijk maar een flauwe en smakeloze bedoeling. Ik ga je vertellen hoe je elk gerecht meer smaak geeft. De basis voor bijna elk gerecht is verse knoflook, gesneden ui en eventueel een pepertje. Zet de pan op een laag vuurtje en bak alledrie de producten tegelijk. De smaken zullen in elkaar overvloeien. Het vlees dat je hierna gaat bereiden zal gevoed worden met de heerlijke aroma’s die je hebt gecreëerd door de knoflook en ui te laten fruiten.

 

Je eigen kruiden kweken

Andere smaakmakers zijn kruiden. Kruiden zijn er volop verkrijgbaar en allerlei soorten. Echter, gaat er niets boven verse kruiden. Met een klein beetje moeite kweek jij je eigen kruiden. Dat wil niet zeggen dat je moet verhuizen naar het platteland om groen te verbouwen. Zelfs op je balkonnetje midden in de stad kan je al kruiden kweken. Verser dan dan uit je eigen tuin kan je de kruiden niet krijgen. En dat proef je terug. De kruiden zullen smaakvoller zijn dan je voorheen gewend was. Laat je gerechten tot leven komen. Nooit meer flauwe of slappe gerechten. Geniet intens van je maaltijden. Alle moeite die je in je gerechten stopt proef je terug in de smaak. Voor meer van dit soort handige tips die je leven een positieve draai geven houd je onze blogs in de gaten.