Elektrische vouwfiets: makkelijk mee op stap

Elektrische vouwfiets: makkelijk mee op stap

8 februari 2019 0 Door Erwin

Ik reis veel met het openbaar vervoer. Dit omdat ik voor mijn werk vaak naar grote steden moet en die zijn met de auto niet altijd even makkelijk te bereiken. Eenmaal op het station van desbetreffende  stad huur ik vaak een OV fiets. Op zich een heel handig systeem waar ik veel gebruik van maakte. Helaas is het natuurlijk niet overal mogelijk een OV fiets te huren. De kleine stationnetjes waar ik uitstap om van de natuur te genieten op mijn vrije dagen hebben die luxe niet. En hoewel ik graag wandel, vind ik fiets wel heel fijn. En vriend van mij wees me op de elektrische vouwfiets. Ik heb hem nu een half jaartje en ik ben helemaal om.

Elektrische vouwfiets: veel voordelen

Tegenwoordig stap ik met mijn elektrische vouwfiets onder de arm op de trein. De fiets weegt niet zwaar en hij is makkelijk mee te nemen. Bovendien is het gewoon een krachtige fiets met een accu die een actieradius heeft van 70 kilometer. In mijn geval betekent dat ook nog eens dat ik er een leuke dagtocht mee kan maken. De kleine fiets is wendbaar en is erg comfortabel. Ik geniet er enorm van om in de ochtendspits uit de trein te stappen, mijn fiets uit te vouwen en me al slingerend tussen het verkeer naar mijn afspraak te begeven. Ik neem natuurlijk vaak de kruip door, sluip door weggetjes waar je met de auto of het openbaar vervoer niet komt. Zo ontdek ik vaak nog allerlei leuke plekken in de stad. Deze fiets biedt me zo een legio aan voordelen. Het is echt een ideale fiets voor forensen.

Mee op vakantie

Misschien is de elektrische vouwfiets er niet echt voor bedoeld, maar ik heb hem onlangs ook meegenomen op vakantie. We huurden een camper en tja, daar past hij natuurlijk prima in. Eenmaal op de [laats van bestemming, een afgelegen camping, kon ik lekker op mijn fietsje boodschappen halen. De camper kon op zijn plek blijven staan. Ik fiets wel zo’n beetje op alles dus het was voor mij ook geen[probleem om er dagtochten op te fietsen. Zo’n vijftig kilometer per dag is genoeg voor mij en dat haalt deze fiets makkelijk. Kortom, ik vind hem ideaal. Ik zou nu niet zonder mijn elektrische vouwfiets meer kunnen. Dus ik zou zeggen: probeer hem eens uit voor een proefritje. Hij zal je zeker niet teleurstellen.