Je huis verbouwen tot waar paleis

Je huis verbouwen tot waar paleis

11 maart 2019 0 Door Erwin

Je kent het wel, je woont al jaren heel fijn in jouw huis. En ineens krijg je zin om de boel eens op zijn kop te gooien. Of misschien heb je nét een optrekje gekocht op een prachtige locatie maar kan de binnenkant wel een opknapper gebruiken. Hoe het ook zij, het is tijd om de handen uit de mouwen te steken en de boel te verbouwen en/of op te knappen. Bijvoorbeeld met een nieuw behangetje, échte houten vloeren. Of misschien wel een totaal andere badkamer. In deze blog vertel ik je over mijn aanpak toen ik het huis, of eerder gezegd de benedenverdieping, wilde omtoveren tot iets mooi(ers).

Kopen voor de keuken

Iets wat al heel lang op mijn lijstje stond, waren nieuwe keukenapplicaties. Wij wonen in een nogal oud huis zie je, en ik overdreef zeker niet als ik zeg dat de keuken misschien wel het oudst is. Hoe dan ook, het was tijd voor een nieuwe oven. Ik had er al één op het oog en de keuze was dan ook snel gemaakt. Maar daar hiel het niet op. De rest van de keuken was verouderd maar in goede staat. Ik koos er echter wel voor om een mixer aan te schaffen. Het is inmiddels de ‘Holy Grail’ van onze keuken. Iedere dag maken we gezonde smoothies zodat we alle vitamines binnenkrijgen.

 

Laminaat leggen

De vorige bewoners van ons huis hebben de benedenverdieping ooit vol gelegd met zandkleurige tegels. Iets waar ik me, toen we hier kwamen wonen, al aan ergerde. Boven hebben we hout en in de logeerkamer tapijt. De houten vloeren zijn ook oud en kraken aan alle kanten maar geeft zo’n fijne sfeer en het ziet er zo prachtig uit dat ik meteen dacht: Dat wil ik beneden ook. Zogezegd, zo gedaan. Omdat wij dieren hebben kozen we voor laminaat omdat dit makkelijk af te nemen is. De houten vloeren geven het huis meteen een hele andere look. Veel intiemer en authentieker.

 

Zelf behangen

Omdat we zo lekker bezig waren met onze mini-verbouwing koos ik er ook voor om het behang in onze slaapkamer te vervangen. Dit was een egale donkergroene kleur. Of althans, ik ga ervan uit dat het ooit egaal was. Er zaten nu vlekken op die waarschijnlijk door één of andere lekkage een keer gecreëerd was. Geloof mij, dat staat nergens mooi en al helemaal niet op donkergroen. Dus we hebben het behang er afgehaald en zelf gerommeld met het nieuwe behang. Superleuk! Nu is het behang wit met een heel licht bloemenprintje. Dat geeft de kamer een veel meer ruimtelijk gevoel.