Wat mist jouw nieuwe huis nog?

Wat mist jouw nieuwe huis nog?

5 december 2018 0 Door Erwin

Een nieuw huis? Ten eerste gefeliciteerd, want een huis is toch wel een dingetje als je het mij vraagt. Je hebt aan veel dingen waarschijnlijk al gedacht nu je bezig bent met je huis, maar er zal altijd iets zijn dat later pas in je opkomt. Gelukkig voor jou heb ik besloten om vandaag de nodige dingen in een nieuw huis met je te delen. Zo kun jij gemakkelijk de checklist even langsgaan en kijken wat je nog nodig hebt. Al denk je nu misschien dat je de meeste dingen al in huis hebt gehaald, zal het je nog verbazen wat je allemaal bent vergeten.

De belangrijkste zaken

Als het huis helemaal klaar is om in te richten is het tijd om meubels in huis te gaan zetten. We weten allemaal zo ongeveer wel wat we willen hebben en kopen dat dan ook. Wat decoratie en lampen en we zijn klaar om te genieten. Of toch niet? Naast de meubelen in huis is het ook belangrijk dat je nadenkt over het beschermen van je huis tegen andere dingen. Naar mijn mening is de beveiliging van het huis erg belangrijk. Kies je voor een systeem dat het alleen aangeeft of ga je een stap verder met mistgeneratoren. Dit laatste raad ik je aan, want zo kan de indringer makkelijk gepakt worden, doordat ontsnappen lastig gaat met weinig zicht. Of je nu voor mistgeneratoren gaat of niet, denk aan je beveiliging. Ook je energie is belangrijk. Ga je voor fossiele brandstoffen of kies je voor een duurzaam huis met zonnepanelen. Het is helemaal aan jou, maar je moet er wel over nadenken.

De kleine dingen

Veel mensen vergeten de kleine huishoudelijke dingen die bij een nieuw huis komen kijken. Een strijkplank bijvoorbeeld. Je denkt nu misschien: ‘ dat kan ik missen’, maar als je blouse vol kreuken zit zal je anders praten. De dingen voor in de keuken worden ook nog wel eens vergeten. Dan is er ineens geen zoutvaatje meer of zijn er geen onderzetters. Het zijn kleine dingen waar we niet snel bij stilstaan, maar het missen als het er niet is. Ooh en vergeet je apparaten niet. Van de stofzuiger tot de waterkoker alles is nodig. Als dit je eerste huis is, moet je waarschijnlijk alles nieuw kopen. Is dit niet het geval dan heb je het meeste waarschijnlijk al.

Dus vergeet je mistgeneratoren, zonnepanelen en onderzetters niet als je in een nieuw huis gaat wonen!