Altijd iets te kijken met televisie en internet

Altijd iets te kijken met televisie en internet

7 november 2018 0 Door Erwin

Wat keken we vroegen ook alweer op tv, voor het internet zijn intrede deed in de Nederlandse huishoudens? Programma’s als “Toen was geluk nog heel gewoon”, de “Soundmix show” en “Animal crackers” zijn bij vrijwel iedereen bekend en geliefd. Toch was het aanbod in die tijd vrij beperkt, dus kon het gebeuren dat er echt niets op televisie de moeite waard was om te kijken. Gelukkig zijn de tijden flink veranderd en hoef je je tegenwoordig met televisie en internet geen avond meer te vervelen.

Steeds meer zenders op je tv

Jaren geleden hadden we in Nederland de publieke en nog een aantal commerciële zenders op tv. Daar moesten we het mee doen. Wat een verschil met tegenwoordig! Het aanbod van zenders op televisie en internet wordt steeds uitgebreider. Zo kan je voor vrijwel iedere grote sport wel een kanaal vinden waarop 24 uur per dag alles over de desbetreffende sport wordt uitgezonden. En voor liefhebbers van films en series is er op televisie en internet ook steeds meer te beleven dankzij streamingdiensten en specifieke zenders hiervoor. Doordat de keuze steeds ruimer wordt kan je iedere avond precies datgene kijken waar je zin in hebt.

Televisie en internet op je smartphone en tablet

Je hoeft tegenwoordig niet meer thuis voor de buis te blijven zitten als je wil genieten van het aanbod op televisie en internet. Als je een smartphone, tablet en/of laptop hebt die verbonden is met internet kan je waar en wanneer je maar wil programma’s kijken. Of je nu beneden op de bank, in je slaapkamer of op zonder televisie en internet wil kijken, als je verbonden bent met internet is dit geen enkel probleem. Zelfs als je niet thuis bent, maar wel een online verbinding hebt kan je naar hartenlust programma’s kijken.

Iedereen op een eigen scherm

Vroeger moest het hele gezin hetzelfde programma op tv kijken, tenzij er meerdere televisies in huis waren. Nu kan het hele gezin bij elkaar op de bank zitten en ieder op een eigen scherm naar televisie en internet kijken. Het ene gezinslid kan een film kijken, de ander een kookprogramma en nog een ander kan zijn favoriete sport met televisie en internet op de voet volgen. Het ruzie maken om de afstandsbediening is nu dus definitief verleden tijd. Pak dus gerust je smartphone, tablet, televisie en je laptop erbij en geniet van alles wat er op televisie en internet wordt uitgezonden.