Santoni biedt luxe en comfort

Santoni biedt luxe en comfort

29 november 2018 0 Door Erwin

Al een hele tijd loop ik op schoenen van Santoni en niet zonder reden. Nadat ik deze prachtige exemplaren eenmaal had gekocht was ik er al van overtuigd: ik wil nooit meer iets anders! Voordat ik verder uiteenzet waarom ik zo tevreden ben met dit merk zal ik eerst het een en ander vertellen over de oorsprong van Santoni. Dit lijkt mij een logische introductie alvorens ik dieper op de kwaliteit en voordelen ervan inga.

Santoni staat voor echt Italiaans vakmanschap!

Als ik het heb over Santoni, dan heb ik het over pure degelijkheid. Dit Italiaanse merk heeft zijn sporen ruimschoots verdiend en is al sinds 1975 actief in de schoenenwereld. Vooral herenschoenen worden hier gemaakt en de kwaliteit staat erg hoog in het vaandel. Santoni bevindt zich dan ook in het duurdere segment en dat zie je terug aan de kwaliteit! Alle schoenen zijn met de hand gemaakt. Deze ambachtelijke wijze van produceren zorgt voor een echt luxe Italiaans resultaat. De Italiaanse stijl zie je in elke schoen terugkomen en dat zorgt voor een chique resultaat. Ik heb altijd grote bewondering voor schoenen die nog echt met de hand worden gemaakt. Dit zorgt namelijk voor een speciaal resultaat, een resultaat dat je niet krijgt bij de schoenen die massaal worden geproduceerd.

De verschillende modellen

Santoni zet zich niet alleen in de markt door hoge kwaliteit te bieden, ook het aanbod van hen valt bewonderenswaardig te noemen. Zo bieden ze onder andere boots, mocassins, veterschoenen, sneakers en gesp schoenen. Maar ook halfhoge schoenen en leren stappers zijn onderdeel van de collectie. Al deze modellen komen in verschillende varianten, kleuren en kenmerken. Zelf ben ik gek van zowel de normale sneakers als de veterschoenen. Deze veterschoenen staan netjes en zijn daardoor uitermate geschikt voor bijvoorbeeld je werk. De sneakers komen goed van pas in je vrije tijd. Juist het grote aanbod maakt het dat je voor elke situatie een geschikt model kunt vinden.

Hoe maak je nu een goede keuze?

Zelf bepaal ik altijd eerst waarvoor ik een nieuw paar schoenen nodig heb. Daarnaast neem ik een bepaald budget in mijn hoofd en ik probeer hier niet te veel vanaf te wijken. Omdat Santoni veel verschillende modellen heeft kan dit proces lastig zijn, maar uiteindelijk hou ik altijd een selectie over. Vervolgens kijk ik goed naar of deze schoen wel bij mijn werkkleding past en dan blijft er vaak een geschikt model over. De perfecte kwaliteit maakt het dat ik zo’n grote voorkeur heb voor dit Italiaanse vakmanschap. Ik verheug mij nu al weer op mijn volgende bestelling!