Ergens zeker van zijn is belangrijk!

Ergens zeker van zijn is belangrijk!

30 november 2018 0 Door Erwin

Je kunt nog zo zeker zijn van jezelf, toch kan er altijd een twijfel ontstaan. Bijvoorbeeld wanneer je een one night stand hebt gehad en je krijgt het gevreesde telefoontje: “Ik ben zwanger en het is van jou”. Dat is wel even genoeg om je wereld op zijn kop te zetten. Maar voor je allerlei afspraken maakt over opvoeding en misschien zelfs eventueel wel trouwen, is het verstandig om een prenatale vaderschapstest te laten uitvoeren. Dat kost weinig geld en weinig moeite. En je hebt er direct zekerheid van. Dat is fijn voor jou, maar ook voor de moeder in spé. Zij heeft dan ook duidelijkheid.

Wanneer is zo’n test nog meer van belang?

Bijvoorbeeld wanneer je in het buitenland een relatie hebt gekregen en je de liefde van je leven naar Nederland wilt halen. Met zo’n test kun je aantonen dat jij echt de vader bent. Dat geeft je bepaalde rechten en plichten en maakt het inburgeren voor je vrouw ook een stuk gemakkelijker. Je kind is dan écht jouw kind en kan jouw achternaam krijgen wanneer jullie daar voor kiezen. Je kunt het kind dan voor de geboorte al “echten”, dat scheelt een hoop ellende na de geboorte.
Prenatale vaderschapstest

Kan zo’n test stiekem uitgevoerd worden?

Als je twijfels hebt over je relatie, kun je zo’n test dan stiekem uitvoeren? Zodat je bewijzen van vreemdgaan kunt verzamelen? Nope. Dat kan dus niet. Je hebt namelijk het bloed van je partner nodig. Zij moet hiervoor naar een prikpost of de huisarts om het bloed te laten prikken. Dat lukt je echt niet om dat stiekem te doen. En trouwens, dat wil je ook helemaal niet. Want wat als je het mis hebt? Dan kan het zomaar zijn dat je door je stiekeme gedrag alsnog je relatie de nek omdraait. En dat is, zeker met een kind erbij, nooit de bedoeling.

Blijf open en blijf praten

Soms is dat wat lastig. Bijvoorbeeld omdat je gekwetst bent. Je bent dan al snel geneigd om niets meer te zeggen maar alleen te gaan schreeuwen en met deuren te slaan. Toch is het in ieders belang dat je blijft communiceren met elkaar. Je kunt het hoofdstuk dan afsluiten of met een blanco pagina beginnen. Wat eenmaal gezegd of geschreeuwd is, dat kan nooit meer teruggedraaid worden. Blijf dus respectvol naar elkaar. En vraag desnoods een professional om te bemiddelen of om erbij te zitten bij jullie gesprekken.