Overwinteren: 3 tips voor een knusse woonkamer

Overwinteren: 3 tips voor een knusse woonkamer

29 november 2018 0 Door Erwin

De winter staat weer op de stoep, en dat betekent gezellig binnen zitten met de kachel aan en een goede serie. Lekker onder een of zelfs twee zachte plaids met warme chocolademelk en een bak popcorn. Hoe cliché dit ook klinkt, het is wel echt de heerlijkste vorm van tijdverdrijf als het buiten -5 is. Zeker als je hele bank begraven ligt onder kleurrijke plaids. In deze blog deel ik tips om je woonkamer gezellig en winterklaar te maken. Zo knus en gezellig dat je het aan het einde van de winter jammer vindt dat het voorbij is!

Heerlijk warme plaids

Plaids zijn er in alle kleuren en materialen. Een plaid is een hele slimme manier om je saaie bank op te fleuren en je huiskamer gezellig te maken. Ga je liever voor zachte wol of katoen? Er zijn genoeg opties. Naast decoratie voor je interieur biedt een plaid tijdens de koude wintermaanden de broodnodige warmte en comfort. Hoe fijn is het om lekker tegen elkaar aan te kruipen met je favoriete serie en een goede wijn als het buiten sneeuwt en ijzelt. Maar ook in de zomer is een plaid erg handig, je kan hem namelijk gebruiken als picknick kleed in het park of op het strand. Voor alle seizoenen gemaakt en super praktisch dus!

Sfeer creëren met verlichting

Gezellige verlichting voegt natuurlijk ook een hoop toe. Zeker als het al om 16.30 uur donker wordt buiten. Een goede oplossing voor sfeerverlichting zijn de lampjes die in de kerstboom gaan. Daar heb je namelijk echt niet alleen een kerstboom voor nodig. Je kunt zo’n verlichtingssnoer op een hele sierlijke manier aan de muur hangen. Of bijvoorbeeld in een grote vaas stoppen. Dit geeft een hartstikke leuk effect en voegt gelijk iets toe aan je woonkamer. Ook kaarsen zijn altijd een simpele, maar tactische oplossing om sfeer te maken in een ruimte. Maak om het af te maken gebruik van geurkaarsen. Wedden dat jij op vrijdagavond niet meer de deur uit wilt?

Een mooi tapijt

Als je voeten koud zijn, is het natuurlijk lekker als je dan niet ook nog eens over een koude vloer hoeft te lopen. Een mooi kleed of tapijt in je woonkamer is hier een goede oplossing voor. En niet alleen blijven je voeten warm, een tapijt zorgt ook voor eenheid in een ruimte. Het verbindt je meubels met elkaar. Neem een tapijt in een mooie, warme kleur, zoals rood. Bij voorbaat kleuren die ook in je interieur terug komen. Niets is mooier dan wanneer je tapijt matcht met de kussens op de bank of andere accessoires. Zo zorg je dat alles mooi samen komt en lijkt het alsof je echt veel aandacht aan je inrichting hebt besteedt.