Het unieke merk Normann Copenhagen

Het unieke merk Normann Copenhagen

2 november 2018 0 Door Erwin

Laatst liep ik rond in een exclusieve design meubelzaak en kwam ik een serie tegen van het merk Normann Copenhagen. Ik werd er spontaan verliefd op en heb me wat meer verdiept in dit van oorsprong Deense merk. Het blijkt dat het een super gerenommeerd merk is op het gebied van design meubelen en dat zij in redelijk korte termijn een enorme naam hebben opgebouwd en meer dan 40 awards hebben gewonnen voor hun vernieuwende designs. Hun collectie bestaat voornamelijk uit stoelen, barkrukken, kasten, hanglampen, kussens, spiegels, plaids en opbergbakken. Het spreekt voor zich dat het een populair merk is onder de binnenhuisarchitecten. Binnen kantoren wordt dit merk ook veel ingezet. Hoogste tijd dus om wat meer te vertellen over wat Normann Copenhagen levert.

Normann Copenhagen lampen

Ik begin niet voor niets met de Normann Copenhagen lampen. Met de lampen hebben ze namelijk in eerste instantie hun bekendheid verworven. De zogenaamde Norm lampen zijn echt een begrip geworden in deze markt. Het mooie is dat het super mooi design is tegen ook nog eens een aantrekkelijke prijs. Daarbij komt wel dat je de lampen nog zelf in elkaar moet zetten. Hier hoef je overigens geen professionele klusser voor te zijn. Opvallende hanglampen die zij in hun assortiment voeren is de zogenaamde bell hanglamp. Het laat zich raden hoe deze lampen eruit zien. Juist de hanglamp heeft de vorm van een bel en heeft strakke grijstinten als kleur. Zeker aantrekkelijk voor een minimalistisch design. Naast deze strakke minimalistische lampen hebben ze ook kleurrijke lampen. Zo bieden ze producten voor meerdere smaken waarbij hun signatuur wel altijd duidelijk te herkennen is. Dat vind ik zo bijzonder aan dit merk en maakt ze absoluut onderscheidend. Naast de hanglampen hebben ze ook een ruim assortiment aan tafellampen waar eigenlijk hetzelfde over te vertellen is.

Normann Copenhagen stoelen

Het grappige vind ik aan de stoelen van Normann Copenhagen dat hun designs gemaakt zijn van heel veel verschillende soorten materialen en dat ze daarnaast veel designers inzetten om voor hun te ontwerpen. Zo is er onder andere een bekende Japanse designer die voor hun een stoel heeft ontworpen met een duidelijk Scandinavisch design. De naam van deze stoel is de Knot stoel. Kenmerkend verder voor hun stoelen is dat ze naast een mooi design ook nog eens heel lekker zit. Een combinatie die je niet altijd terugziet bij strak designmeubilair naar mijn mening. Naast de stoelen leveren ze ook bijpassende barkrukken en poefs.