De belangrijkste verhuis bespaar essentials

De belangrijkste verhuis bespaar essentials

22 januari 2019 0 Door Erwin

Verhuizen is altijd een enorme klap op de portemonnee – je krijgt er dan ook wel wat voor, maar de kosten tellen aardig op met allerlei dingen die je vergeet. Al helemaal als je voor het eerst op jezelf gaat of gaat samenwonen en daardoor ineens allemaal extra dingen moet regelen. Je verzekering, belastingen, maar vooral meubels en allemaal extra dingen die essentieel lijken maar waar je toch past op het laatste moment aan denkt – denk aan keukengerei, een bepaalde soort pan, een oven, tosti-ijzer, bijzettafeltje, noem maar op. Je wil niet het eerste jaar in je nieuwe huis zónder moeten, maar eigenlijk heb je na een aanhuurcourtage voor bemiddeling, borg, de eerste maand huur en echt essentiële dingen zoals een bed, matras en een bank natuurlijk niet al teveel over. Gelukkig zijn er een hoop dingen waar je wél goed op kan besparen. Lees hier te beste tips!

Let goed op bij de eerste klusdagen

Voor je naar de Ikea gaat om voor meubels te shoppen, moet je eerst een of meer dagen besteden aan het klussen, opmeten, en schoonmaken in en van je nieuwe huisje. Al helemaal als je al lange tijd moet wachten vanaf het moment dat je hoorde dat je het kreeg tot het moment dat je de sleutel kreeg, zit je daar natuurlijk niet echt op te wachten. Het liefst wil je zo snel mogelijk een bank en een bed kopen. Maar vanaf het begin goed opletten bij het klussen en opknappen kan later enorme bakken met geld schelen! Nu weet je huisbaas nog dat jij niks hebt aangericht. Alles wat op dit moment dus niet in orde is, is voor hun rekening. Liever aan het begin wat langer wachten dan over een jaar ineens opgezadeld zitten met problemen veroorzaakt door een eerdere bewoner.

Maak dingen zelf!

Voor een aantal dingen kan je op leuke en creatieve manieren voorkomen dat je te veel kosten maakt – door zelf de handen uit de mouwen te steken, je zaag en een mooi stuk hout of een mdf plaat te kopen en lekker zelf aan de slag te gaan. Een bank kan je natuurlijk het beste gewoon kopen – maar sommige simpele kastjes, krukjes en andere details kun je heel makkelijk zelf in elkaar zetten. Voor een paar euro’s heb je al een mooie mdf plaat of stukken hout. Met een beetje inzicht en een goede boormachine en zaag kun jij zo al je zelfgemaakte meubels tentoonstellen in je nieuwe paleisje. En dat scheelt toch weer een paar grote aankopen!