Luxe en gezelligheid met een caravan

Luxe en gezelligheid met een caravan

25 november 2018 0 Door Erwin

Hou je van kamperen met een tikkeltje luxe? Wil je graag een keer ervaren hoe het is om met een caravan op vakantie te gaan, maar wil je zoiets (nog) niet aanschaffen? Geen zorgen, je kan ook een caravan huren!

Waarom een caravan?

Caravans zijn de perfecte mix tussen de ontspannen luxe van een hotel en de gezelligheid van kamperen. Je bent ‘een met de natuur’ maar hebt toch de basisdingen die we allemaal gewend zijn (zoals een bed en een keukentje). Ook zijn caravans mobiel en nemen ze niet veel plek in. Ze worden ook vaak in combinatie gebruikt met tenten. Zo werkt de caravan als een centraal punt waar je met z’n allen verzamelt voor bijvoorbeeld het avondeten.

Waar let ik op?

Het huren van een caravan is wel iets om je goed in te verdiepen. Hier kunnen wij je gelukkig alvast een handje mee helpen. De meeste huurbedrijven hanteren een vast weektarief. Er is een ophaal- en een afleverdag (de meeste bedrijven hebben hier vaste dagen voor, informeer bij een bedrijf in de buurt). Ook is het gewicht van de caravan zelf iets om over na te denken. De meeste caravans hebben een gewicht dat elke auto wel aan kan, maar voor sommige caravans is er meer PK nodig. Het is ook handig om te overwegen wat je zelf meebrengt en wat je bij de caravan huurt. Je kan bijvoorbeeld fietsen willen meenemen; dan heb je een fietsenrek nodig. Of een luifel tegen de zon, neem je die zelf mee of huur je die erbij? De laatste belangrijk tip die we nu voor je hebben is dat je, om met een caravan te kunnen rijden, in het bezit moet zijn van een rijbewijs BE. Hiervoor moet je een apart practicum afleggen zodat het CBR ziet dat je kan rijden met een aanhanger. Ook stellen sommige verhuurbedrijven de eis dat je minstens 3 jaar in bezit moet zijn van je rijbewijs B (je basisrijbewijs).

Op vakantie gaan met een caravan is dus zeker een aanrader en vereist helemaal geen al te grote uitgave. Voor een vast bedrag ga jij en je partner, gezin of vriendengroep al met een caravan ergens heen. Let wel op dat je vantevoren checkt of de caravan die je graag wilt huren licht genoeg is voor je auto. Zorg er ook voor dat je iemand bij hebt die zijn/haar rijbewijs BE heeft gehaald. Fijne vakantie!