Huisrenovatie: tips en inspiratie voor jouw woning

Huisrenovatie: tips en inspiratie voor jouw woning

28 november 2018 0 Door Erwin

Ben jij toe aan een nieuwe woonomgeving zonder dat je wilt verhuizen? Dan is een renovatie van je woning, of een gedeelte ervan wellicht de oplossing. Het kost wel even wat tijd (en energie), maar het gevoel dat je krijgt als je nieuwe badkamer of keuken dan eindelijk af is, daar valt niet tegenop te boksen. Een aanpassing aan je woning kan je weer helemaal thuis laten voelen. Ben jij van plan om binnenkort je keuken te laten renoveren? In deze blog deel ik wat tips en een aantal van mijn favoriete foto’s ter inspiratie voor een stijlvolle, nieuwe keuken.

Planning is key

Als je van plan bent om je woning te renoveren is het belangrijk dat je een goede, duidelijke planning maakt. Afhankelijk van wat er allemaal met jouw woning dient te gebeuren. Als er meerdere werkzaamheden tegelijkertijd uitgevoerd kunnen worden, dan is dat natuurlijk hartstikke efficiënt. Je huis staat dan misschien wel even op zijn kop, maar het kan wel schelen qua tijd. In sommige gevallen moet er rekening worden gehouden met een beperkt budget. Als dat zo is, kan het handig zijn om de werkzaamheden te spreiden over een langere periode. Dit betekend dus dat er wat afwegingen gemaakt moeten worden.

‘Help, mijn man is klusser!’

Ook is het belangrijk om te kijken in hoeverre je de renovatie van je woning gaat uitbesteden. Ben je een ervaren klusser, dan kan het enorm in de kosten schelen als je dit zelf kunt doen. Je bent ten slotte alleen kosten kwijt aan de materialen. Heb je geen tijd om zelf aan de slag te gaan of ben je toch bang voor ‘Help, mijn man is klusser’ taferelen? Dan is het inschakelen van een vakman zeker geen slecht idee. Het kost wel wat, maar dan weet je ook zeker dat het goed zal verlopen en er met alles rekening gehouden wordt. Een goede aannemer werkt nauwkeurig, is betaalbaar en natuurlijk betrouwbaar. Je nieuwe keuken is klaar voordat je het weet!

Inspiratie voor je nieuwe keuken

Op zoek naar wat inspiratie voor een nieuwe keuken? Hieronder heb ik een aantal van mijn favoriete designs op een rijtje gezet:

Een keukeneiland/bar

Een keukeneiland die tegelijkertijd als bar fungeert, geeft je keuken een hele gezellige, open sfeer. Een bar aan de keuken nodigt je gasten uit om lekker aan te schuiven met een wijntje en te kletsen. Daarnaast kun je ze gelijk aan het werk zetten en de groente laten snijden, win win!

Stenen muren en details

Om je keuken een stoere, industriële look te geven (wat tegenwoordig een trend is qua interieur), kun je ervoor kiezen om er steen in te verwerken. Maak dit af met strakke grijze kastjes, en je keuken krijgt gelijk de uitstraling van een loft in New York. Super tof, natuurlijk!

Keuken en eetkamer in 1

Zit je met gebrek aan ruimte, maar wil je toch een volwaardige eetkamer in je huisje? Dan kun je het eetkamer gedeelte natuurlijk verwerken in je open keuken. Dit ziet er gezellig uit en het is praktisch gebruik maken van de ruimte in je woning.