Hoe een goed kattenluikje het verschil kan maken

Hoe een goed kattenluikje het verschil kan maken

28 november 2018 0 Door Erwin

Elke katteneigenaar kent het wel. Keer op keer weer opstaan en de deur opendoen, omdat er eentje voor het raam staat te mauwen. Een kattenluikje lijkt in dat soort gevallen vaak de ideale oplossing, maar welke neem je dan? Ga je voor het goedkope exemplaar of neem je er eentje met een chip scanner? Zelf heb ik onderlaatst ook deze knoop moeten doorhakken. Als katteneigenaar weet ik hoe lastig deze beslissing kan zijn. Daarom besloot ik al mijn argumenten te verwerken in een blog. Vandaag vertel ik jullie hoe een goed kattenluikje het verschil kan maken.

Geen onverwacht bezoek meer

Een normaal kattenluikje doet natuurlijk precies waar het voor gemaakt is: het laat jouw kat binnen. Er zijn echter een aantal grote nadelen verbonden met zo’n ‘goedkope’ variant. Zo kan ten eerste letterlijk van alles en iedereen naar binnen komen via het luikje. Niet alleen jouw kat begrijpt hoe het luikje werkt. De kat van de buren kan ook ineens in jouw woonkamer staan. Bovendien gebruiken niet alleen katten zo’n luikje. Tegenwoordig gebruiken ook steeds meer inbrekers het kattenluik om binnen te komen. Wanneer je geen onverwacht bezoek wil, dan is het een idee om een wat geavanceerder kattenluikje te installeren. Deze luikjes laten niet zomaar iedereen binnen.

Slimme kattenluikjes van SureFlap

Mijn keuze viel al gauw op een kattenluik die wat geavanceerder was. Ik wilde wel het gemak dat mijn kat zonder mijn hulp naar binnen en buiten kon gaan. Daarentegen zat ik niet op onverwacht bezoek in de vorm van de buurtkat te wachten. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel ‘slimme kattenluikjes’ verkrijgbaar. Zo is er een kattenluik dat werkt met een speciaal magneet, een luik dat opengaat door middel van infrarood en een kattenluik dat af te stellen is op de chip van jouw kater. Nadat ik me even had ingelezen in de verschillende varianten, besloot ik te gaan voor een slimme kattenluik van SureFlap.

De kattenluikjes van SureFlap werken door middel van een chip. Zo kun je eenvoudig het systeem afstellen op de chip van jouw kat. Heeft je kat helaas nog geen chip? (Even snel regelen zou ik zeggen!) Dan is het ook mogelijk om het diertje een speciale halsband om te doen. Daar zit dan een soort chip van SureFlap in verwerkt waardoor het luikje alsnog opengaat. Zodra de sensor de chip of de penning van SureFlap herkent, dan opent het luik zich en je kat kan moeiteloos naar binnen lopen. Het is zo makkelijk! Ik raad het echt iedereen aan. Wanneer je zo’n kattenluik van SureFlap geïnstalleerd hebt, vraag jij je af hoe je ooit zonder kon.