Geniet in zeilkleding van de Sinterklaasintocht

Geniet in zeilkleding van de Sinterklaasintocht

8 november 2018 0 Door Erwin

In de maand november wordt langzaamaan een start gemaakt voor de feestelijke decembermaand. Zo wordt op 11 november in de noordelijke provincies Sint Maarten gevierd en verheugen in heel Nederland bijna alle kleine kinderen zich op de intocht van Sinterklaas. Net als elk jaar komt hij met de boot op allerlei locaties in Nederland aan. Met goede zeilkleding aan kan je zelf ook met de boot het water op om de goedheiligman in te halen. Dit is een goed begin van het jaarlijkse Sinterklaasfeest.

In je boot naar de Sint

Als je in het bezit bent van een boot is het ontzettend leuk om op zaterdag 17 november je zeilkleding aan te trekken en de intocht van Sinterklaas dichtbij op het water mee te maken. Het feest is natuurlijk helemaal compleet als je je eigen, of buurtkinderen, ook zeilkleding aantrekt en meeneemt in de boot. Zo kunnen zij de Sint en de Pieten ook goed en van dichtbij bekijken en toezingen. In gedeeltes van Nederland wordt wel Sint Maarten en Halloween gevierd, maar Sinterklaas is echt voor heel ons hele land een feestelijk gebeuren. Het is heel leuk om deze feestelijkheid te combineren met het plezier van varen in je boot.

Geschikt voor iedere weersomstandigheid

Half november kan het qua weersomstandigheden alle kanten op. Het kan zowel zonnig en relatief warm zijn, maar het kan net zo goed flink hard regenen en waaien. Als je in je boot zeilkleding draagt zit je sowieso goed met je outfit. Het fijne van zeilkleding is namelijk dat het geschikt is voor iedere weersomstandigheid. Het houdt warmte vast als het koud is, maar ventileert ook goed als het warm is. Je moet alleen even nadenken over wat je eventueel onder je zeilkleding aan moet doen.

Welke kleding onder de zeilkleding

Voordat je de boot in stapt is het aan te raden om de laatste weersvoorspellingen te checken, zodat je weet wat je kan verwachten. Als je ziet dat het koud wordt is het geen overbodige luxe om een extra broek en dikke trui onder je zeilkleding te dragen. Meerdere laagjes kleding isoleren namelijk heel goed. Maar het kan ook gebeuren dat het tot het laatste moment twijfelachtig is of het wel of niet koud is in de boot. In dat geval kan je onder je zeilkleding meerdere laagjes dragen, zodat je bijvoorbeeld een vest uit kan doen als het toch te warm is.