Een weekendje de handen uit de mouwen steken

Een weekendje de handen uit de mouwen steken

28 januari 2019 0 Door Erwin

Er is iets dat je moet begrijpen over mij: ik kan heel slecht stil zitten. Ik vind het heerlijk om van bezig te zijn met allerlei projecten, klusjes en meer van dat soort activiteiten. Dat is oorspronkelijk ook de reden waarom ik deze blog gestart ben. Zo heb ik afgelopen weekend even heerlijk de handen uit de mouwen gestoken bij mijn broer in Limburg. Hij is daar druk bezig om een bedrijf op te zetten. Het pand dat hij huurt, was wel toe aan een opknapbeurt. Daar kon ik mooi bij helpen. Dus de afgelopen twee dagen ben ik lekker bezig geweest in de omgeving van Maastricht.

Alles in huis en knallen maar

Niets is vervelender dan starten met een project als je slecht voorbereid bent. Dat heb ik ook als advies gegeven aan mijn broer voordat ik afreisde naar Limburg. Gelukkig volgde mijn broer het advies perfect op. Zo wisten we namelijk van tevoren dat er wel wat extra afval zou ontstaan. Niet al te veel, maar toch aanzienlijk wat. Met het oog op het budget heeft mijn broer er toen voor gekozen om een container te huren in Maastricht. Een container huren Maastricht als MKB’er is ontzettend eenvoudig, dus dat was binnen een mum van tijd geregeld. Toen ik eenmaal aankwam in de omgeving van Maastricht, had mijn broer alles in huis gehaald zodat we direct konden knallen!

Netjes aan de slag gaan

Niet alleen ben ik fan van een goede voorbereiding. Ik vind ook dat je tijdens het klussen altijd netjes te werk moet gaan. Als je iets afraffelt of slordig maakt, dan heb je er later gegarandeerd spijt van. Dus nadat mijn broer alle benodigde spullen had verzameld, hebben we even snel een globale planning gemaakt. Hierdoor konden we moeiteloos van de ene taak door met het andere klusje. Bovendien vloog de tijd voorbij. Voor we het doorhadden was de zaterdag alweer voorbij. Zo blijkt wel weer dat netjes werken het klussen ook een stukje makkelijker maakt.

Echt een geweldig weekend

Al met al kan ik echt zeggen dat het een geweldig weekend was. Soms ben je namelijk gewoon toe aan dat soort weekenden. Waar de een heerlijk ontspant door te gamen, koken of een andere hobby, kom ik werkelijk helemaal tot rust als ik aan het werk ben met mijn handen. Mijn gedachten gaan dan even uit en ik verzin allerlei deuntjes of liedjes. Echt heerlijk! Hoe kom jij even tot rust? Wat doe jij het liefste wanneer je even wil bijkomen of uitrusten? Ik hoor het graag!