Belangrijke spullen eenvoudig vereeuwigen

Belangrijke spullen eenvoudig vereeuwigen

3 januari 2019 0 Door Erwin

Een nieuw jaar is altijd weer spannend. Je weet nog niet wat je te wachten staat. Er kan nog van alles gebeuren. Zelf vind ik de jaarwisseling altijd een beetje bitterzoet. Dat komt misschien deels door mijn leeftijd. Tijdens Oud en Nieuw word je namelijk wel met je neus op de feiten gedrukt: de tijd gaat gewoon door. Het is alweer een nieuw jaar. Voor mijn gevoel zijn de jaren ‘90 helemaal niet zo lang geleden. Stiekem is dat bijna alweer 30 jaar geleden. De wijze les die ik je dus eigenlijk wil meegeven is dat niets voor altijd is. Daarom is het belangrijk om bijvoorbeeld de belangrijke momenten, spullen en herinneringen te koesteren – en dat doe ik dus ook!

Vergaan, verloren en verdwenen

Door de jaren heen heb ik het allemaal wel redelijk goed gedaan. Daarmee wil ik zeggen dat ik weinig dingen kan opnoemen waar ik “spijt” van heb. Het enige dat ik wel zonde vind, is dat een hoop bijzondere momenten en herinneringen steeds meer vergaan. Naarmate ik ouder word, merk ik dat mijn geheugen mij beetje bij beetje in de steek laat. Hierdoor heb ik wel een beetje spijt dat ik sommige gebeurtenissen niet heb vastgelegd. Ik ben namelijk niet zo van het foto’s maken. Helaas zijn daardoor een hoop gebeurtenissen verloren geraakt in mijn geheugen.

Daar komt nog eens bij dat een aanzienlijk deel van de foto’s die ik wel heb, zijn vergaan of verdwenen. Tijdens een verhuizing is bijvoorbeeld een doos kwijtgeraakt waar allerlei oude polaroids in zaten. Daarnaast heb ik ook ontzettend veel foto’s die helemaal vervaagd zijn. Het is bijna niet meer te zien wie of wat er vastgelegd is. Daarom heb ik besloten er dit jaar wat aan te gaan doen. Dat is mijn goede voornemen voor 2019: belangrijke spullen eenvoudig vereeuwigen. Zo hoop ik echt helemaal zonder spijt door het leven te gaan. Nu vraag jij je natuurlijk af hoe ik mijn voornemen wil gaan behalen.

Pracht van technologie

Lang leve de innovatie en duurzaamheid van de huidige technologie! Om mijn goede voornemen te realiseren, heb ik mezelf een uitstekende scanner cadeau gedaan. Met deze scanner kan ik eenvoudig en professioneel van alles inscannen. Van documenten tot foto’s en zelfs dia’s of negatieven zijn gemakkelijk in te scannen met mijn gloednieuwe scanner. Zoals je merkt, word ik gelijk helemaal enthousiast. Je moet namelijk weten, ik heb de scanner echt gisteren gekocht. Ik vertel je dit alles terwijl ik ook een beetje naar de handleiding kijk. In dit moment sta ik echt even stil bij de pracht van de huidige technologie.

Wat is trouwens jouw goede voornemen? Heb je er überhaupt eentje of doe je er eigenlijk niet aan? Laat het me weten hier op mijn eigen ruimte op het internet!